Bliv en del af en branche med fokus på nyeste viden

Det kræver ansvar og viden, hvis man vil være med til at gøre en forskel. Læs mere om Ida, der er kommende Bioteknolog og arbejder hos TREFOR Vand.

At skulle forholde sig til problemstillinger for drikkevandet og være opdateret på nyeste viden er en stor del af Idas hverdag.

Ida Langberg Balsby, 23 år

Virksomhed: TREFOR Vand

 

Hvad laver du på dit job, og hvad er dine primære ansvarsområder?

Jeg studerer til diplomingeniør i Bioteknologi ved Aarhus Universitetet og er så heldig at have studiejob hos TREFOR Vand. Det gør, at jeg får afprøvet min nyeste viden i praksis og kan følge med i vandbranchen på tætteste hold. Jeg står for vandkvaliteten, helt specifikt tager jeg prøver og databehandler de analyseresultater, vi får.

 

Hvad er det fedeste ved dit job?

At jeg er med til at sikre rent drikkevand til mange mennesker er et fedt, men stort ansvar. Jeg skal hele tiden være opdateret med den nyeste viden på området for at kunne forstå og løse de problemstillinger, der truer vores drikkevand – f.eks. mikroplast og pesticider.

Jeg synes, det er fedt at vide, at det man gør, har betydning, og at man er med til at gøre en forskel på et større plan.

 

Hvad vil du gerne i fremtiden?

Jeg vil gerne være med til at sikre, at vi i fremtiden har mulighed for at få rent drikkevand. Vi får større og større  problemer med pesticider, og derfor vil jeg gerne være med til at sikre en bæredygtig behandling af vandet, så vi  kan få det bedst mulige vand i hanerne.

#vandmedansvar

Facts om vand du måske ikke vidste

Fact #1

Drikkevandsselskaberne har stor værdi for den enkelte dansker. Hele 85% er villige til at betale ekstra for et lavere indhold af pesticider i drikkevandet.

Fact #2

Oversvømmelse koster samfundet dyrt. Sidder 50.000 mennesker fast i kø i 1 time på grund af oversvømmelser, koster det samfundet ca. 10 mio. kr.

Fact #3

750 mio. mennesker har ikke adgang til drikkevand. Det er et stort problem, som ledere verden over skal forsøge at løse i fremtiden.

Fact #4

Alt vand på jorden ankom i kometer og asteroider. Det skete for mellem 4,5 mia. og 3,8 mia. år siden, i en periode kaldet Det Store Bombardement.

Du kan læse om vores andre ambassadører her

Caroline Simmelkær Berggren,
Pba. i Energiteknologi og teknisk integration

At sikre rent drikkevand til hele Trekantsområdet stiller krav til Carolines tekniske viden på mange niveauer. Læs herunder om Caroline, der er Teknisk Kunderådgiver hos TREFOR Vand.

Niels Emil Søe,
Ph.D. i Geologi

Et arbejde med stor samfundsværdi og en variation i opgavetyperne betyder meget for Niels Emil. Læs mere om Niels Emil, der er geolog og arbejder hos TREFOR Vand.